top of page
moustache.png

Játszva magyarul - 2024 DETEKTÍVKÉPZŐ ONLINE TÁBOR

Szolgáltatás részletei, feltételei

1. Szolgáltatásunk célja

A Detektívképző tábor egy játékos képesség és készségfejlesztő online program. A foglalkozások a detektívképzés tematikáján keresztül kalandos, izgalmas feladatokkal fejlesztik a résztvevők tanuláshoz, közösségi léthez, kreativitáshoz, önismerethez kapcsolódó fontos képességeiket és készségeiket.

Legfontosabb területek, amelyek megjelennek a programban:

-       érzékszervi finomítás, „belső látás” (fantázia, emlékezet), megfigyelés és felidézés,

-       koncentráció és egyensúlyérzék, figyelemösszpontosítás, térhasználat és tájékozódás,

-       mozgáskoordináció és testtudatosság, beszédbiztonság, rögtönzés

-       nyelvi-logikai gondolkodás, képi gondolkodás, szövegértés és szövegalkotás,

-       bizalom- és önbizalom-fejlesztés, kommunikáció és vitakultúra, empátia és értő hallgatás,

-       önismeret és önkifejezés.

Az egyhetes online foglalkozássorozat kifejezetten nyári szünidőt töltő gyerekek számára lett kialakítva.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a nyári szünet során a gyerekek képernyő előtt töltött idejük nagyrészt addiktív játékokra, TikTok böngészésre és más, felügyelet nélküli tevékenységekre korlátozódik, amelyek nem feltétlenül szolgálják a legjobban az értelmes időtöltést.

A program abban segít, hogy a képernyő előtt töltött idő ne csak játékos, de tartalmas és hasznos is legyen - hogy a nyári szünet csak elszálljon.

Célunk, hogy a résztvevők a digitális eszközt sokszor talán céltalan és ne csupán felszínes szórakozásra, hanem e program keretében értelmes és konstruktív módon alkalmazzák. A programot úgy terveztük, hogy ösztönözze a gyerekeket az aktív részvételre, miközben játékos formában sajátítanak el új ismereteket és készségeket, amelyek hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz és kompetenciáik bővítéséhez.

A Detektívképző tábor minden napján más és más képességterület kerül fejlesztésre – kizárólag játékos formában. A gyerekek a detektív mesterség, valamint a nyomozás csínját-bínját sajátíthatják el kreatív „tanórák” keretében, emellett egy-egy bűnügy várja a kis detektíveket, hogy megszerzett és feltárt tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathassák. Ahogy a témák feldolgozása is változatos munkaformában történik: a nyomozópalánták kipróbálhatják magukat egyéni munkában és csoportos kooperációban egyaránt.

A foglalkozások online formában, Zoom-on keresztül történnek, óránként rövid szünettel. A heti órarendet a gyerekek és a szülők előzetesen megkapják.

A tábor zárásaként egy izgalmas „vizsga” várja immár a végzős detektíveket, akik ezúttal még egyszer megvillanthatják briliáns elméjüket egy közös nagy nyomozásban.

A programban 8 fős csoportokat indítunk. A létszámkorlát a program céljai miatt kiemelten fontos! Célunk az, hogy a kiscsoportos oktatás igazi értéket képvisel az online tanulás világában. A 8 fős csoportméretünkkel biztosítjuk, hogy minden résztvevő egyéni figyelmet és személyre szabott támogatást kapjon. A környezet lehetővé teszi a szakembereink számára, hogy pontosan azonosítsák és kielégítsék minden gyermek egyedi igényeit, miközben egy barátságos és interaktív környezetet teremtenek, ahol a gyerekek bátran kifejezhetik magukat és fejlődhetnek. A kiscsoportos foglalkozásunk elősegíti a diákok közötti szorosabb kapcsolatok kialakulását is, így mindenki aktív részese lehet a fejlesztési folyamatnak, ami növeli az önbizalmat és javítja a kommunikációs készségeket.

2. A program részletei

A programot minden esetben egy pedagógus vezeti.

Célcsoport: 8-12 év közötti gyerekek

Csoportlétszám: A programot 8 fős csoportoknak nyújtjuk.

(A csoportot abban az esetben indítjuk, ha mind a 8 hely betelik.)   

Időtartam: 15 óra (3 óra/ nap - 9-12 óráig, óránként kisebb szünetekkel (hétfőtől péntekig -5 nap)

Szükséges eszközök: Számítógép és stabil internet kapcsolat. Zoom. Író- és rajzeszköz, papírlap, karton, ragasztó, olló. Tudásbeli előzetes követelmény nincs.

Turnusok

-       2024. július 1-5. (h-p)

-       2024. július 8–12. (h-p)

-       2024. július 15-19. (h-p)

-       2024. július 22-26. (h-p)

Tanfolyam díja: 37.500 Ft (egy részletben, a tanfolyam megkezdése előtt legkésőbb 2 héttel kell beérkeznie a díjnak)

Amennyiben a csoport nem éri el a szükséges indulási létszámot, a tábor befizetett díját 15 napon belül visszautaljuk.

Amennyiben megkeresné szervezetünket, az info@jatszvamagyarul.hu elérhetőségen léphet kapcsolatba velünk.

Név: Játszva magyarul Nonprofit Kft. 

Székhely: 3533 Miskolc, Szervezet u. 60.

Cégjegyzékszám: Cg.05-09-027894

Adószám: 25197435-1-05

Bankszámlaszám: 10400690-50526849-82521005

E-mail: info@jatszvamagyarul.hu

Név: Buzál Csaba

Telefonszám: 06 30 382-1855

3. Díjfizetés

A tanfolyam díja: 37.500 Ft (egy részletben, a tanfolyam megkezdése előtt legkésőbb 2 héttel kell beérkeznie a díjnak)

 

Díjfizetés menete

A díjbefizetést utalással tudják a szülők megtenni. Minden jelentkezőt emailben megkeresünk, pontosítjuk a megrendelést, illetve elkérjük a számlázási (név, cím) adatait. Az utalást ezután, az általunk megküldött számla alapján tudják megtenni. A beérkezett díjról visszaigazolást küldünk.

4. Az online tábor részletei

A következőben a legfontosabb kérdéseket és a működésünk szabályait foglaljuk össze

Célunk, hogy nem csak a gyereket, a szülőt is támogassuk ötletekkel, javaslatokkal, módszertannal – hogy senki ne legyen magára hagyva a gyerkőc fejlesztésében

 

Információk, amelyek segítik a foglalkozások hatékonyságát.

Fontos, hogy a foglalkozások megtartásakor felkészültek legyünk a gyerkőcből is, ezért kérem, hogy az képzések előtt egyeztesd az oktatóval az alábbiakat:

  • Mi érdekli a gyerekeket? Mi a hobbija/-uk?

  • Hogy szólítsuk őket?

Szükséges eszközök

A számítógépen (webkamerán) és interneten kívül semmi másra nincs szükség. 

Technikai feltételek

Olyan számítógép javaslunk, amelyen fut a zoom és gyors az internet. Tablet kevésbé, mobiltelefon nem alkalmas az órákon való részvételre.

Szükséges szoftverek:

Zoomot használunk - ha még nincs telepítve, ezekkel érdemes előkészülni – de ezt a kollégával előzetesen érdemes egyeztetni.

Mi a minimum kor? Mi a maximum kor?

8 éves kortól már lekötik a foglalkozások a gyerekeket - és 12 éves korig tudjuk fogadni őket. 

Mi történik, ha elszalasztok egy napot, alkalmat, órát?

A program szervezését 8 fős csoportoknak nyújtjuk, így egyéni igényeket időpont módosítással nem tudunk kezelni.

Késéssel be tudnak kapcsolódni az adott napi folyamatba – és egy-egy alkalom elmulasztása is lehetséges, de kérem, hogy minden esetben előzetesen ezt jelezzék emailben az info@jatszvamagyarul.hu email címre. Ilyen esetben azonban, mint ahogyan elfelejtett alkalmak esetében sem tudunk visszatérítést adni a tanfolyami díjból.

Lemondás:

A tanfolyamot legkésőbb az indulás előtt 2 héttel lehetséges lemondani. A később beérkező lemondást nem tudjuk sajnos visszatéríteni. A tanfolyam átadható, amennyiben az új résztvevő is megfelel a kiírási feltételeknek. Minden ilyen esetben kérem, hogy emailen keressenek meg minket: info@jatszvamagyarul.hu.

Előkészületek a foglalkozásra:

A foglalkozásra külön tanulni általában nem kell. Ami fontos, hogy a gyerkőcöt segítsük abban, hogy a foglalkozásra tudjon koncentrálni, azaz ne legyen éhes, ne legyen feszült. Fontos továbbá, hogy a foglalkozás ideje alatt nyugodt környezetben legyen, a zajos, mozgalmas helyszín eltereli a fókuszt és nagyban rontja az órák hatékonyságát.

Ha bármilyen kérdése merül fel, kérem írjon az alábbi címre: info@jatszvamagyarul.hu.

bottom of page